Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ NR. 13 DIN 22.04.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 22.04.2017

Ora: 14:00

Numărul mesajului: 13

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Siret şi Prut-Bârlad.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Bârlad, afluenţii mici ai Siretului din judeţele Galaţi şi Vrancea, afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 22.04.2017 ora 22:00 – 24.04.2017 ora 22:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

            COD GALBEN

  • În intervalul 22.04.2017 ora 22:00 – 24.04.2017 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi),  afluenţii mici ai Siretului din judeţele Galaţi şi Vrancea, afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi.

În prima parte a intervalului fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negreşti şi pe afluenţii din bazinul mijlociu al Bârladului, iar în a doua parte a intervalului pe afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi.

            Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

            Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Elena ANGHEL

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius MĂTREAŢĂ