Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ NR. 2 DIN 25.01.2019

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucureşti

Ziua/luna/anul: 25.01.2019

Ora: 12.45

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:    

Pogăniş, Bârzava, Moraviţa, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt - afluenţi bazin inferior

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 25.01.2019 ora 13:00 – 27.01.2019 ora 09:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării se actualizeazӑ Atenționarea Hidrologicӑ nr. 1 din 23.01.2019, după cum urmează:

COD GALBEN

            - În intervalul 25.01.2019 ora 13:00 – 27.01.2019 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Moraviţa (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin aval staţia hidrometrică Sadu (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru (judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt).

            Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul 26.01.2019 ora 06:00 – 26.01.2019 ora 16:00 pe unele râuri mici din judeţele Gorj şi Vâlcea.

           Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

            Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

           Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgenţă generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră". In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.    

Intocmit,

Lavinia FRIMESCU

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius MĂTREAŢĂ


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri