Înapoi

ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ NR. 37 DIN 06.10.2017

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi GospodĂrire a Apelor,  BucureŞti

Ziua/luna/anul: 06.10.2017

Ora: 15:00

Numărul mesajului: 37

Către:

Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinele de Apă: Dobrogea-Litoral.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Râurile din Dobrogea

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 07.10.2017 ora 16:00 – 08.10.2017 ora 24:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

            - În intervalul 07.10.2017 ora 16:00 – 08.10.2017 ora 24:00 pe râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

            Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.          

            Harta cu codurile și semnificația acestora se anexează.

            Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgenta generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră".

Întocmit,

Lavinia FRIMESCU

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți