Înapoi

ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ NR. 42 DIN 02.12.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 02.12.2017

Ora: 12:15

Numărul mesajului: 42

Către:

Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinele de Apă: Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzӑu-Ialomiţa, Dobrogea-Litoral, Siret.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Prahova, Buzӑu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, râurile din Dobrogea

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 02.12.2017 ora 13:00 – 03.12.2017 ora 24:00

            Se actualizează Atenţionarea Hidrologică nr. 41 din 01.12.2017, după cum urmează:

COD GALBEN

            - În intervalul 02.12.2017 ora 13:00 – 03.12.2017 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Prahova (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova), Buzău – bazin superior  şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău), râurile din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa).

            Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judetul Prahova şi din partea de vest a judeţelor Tulcea şi Constanţa.

            Harta cu codurile și semnificația acestora se anexează.

            Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

           Se ridică începând cu data de 02.12.2017 ora 13:00 Atenţionarea Hidrologică COD GALBEN din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

            În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgenta generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră".

Întocmit,

Ştefan DUMITRU

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius MATREATA

 


Anunțuri Anunțuri