Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ NR. 7 DIN 11.03.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 11.03.2017

Ora: 14:00

Numărul mesajului: 7

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Jijia

FENOMENELE VIZATE:

Creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 11.03.2017 ora 18:00 – 12.03.2017 ora 16:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

            COD GALBEN

  • În intervalul 11.03.2017 ora 18:00 – 12.03.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

            Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

            Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Nicolae TUDORACHE

 

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius MĂTREAŢĂ


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri