Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICA NR. 88 DIN 11.08.2021

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 11.08.2021

Ora: 11:00

Numărul mesajului: 88

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa şi Siret.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:    

Vişeu, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Trotuş

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 11.08.2021 ora 13:00 – 11.08.2021 ora 24:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

          În intervalul 11.08.2021 ora 13:00 – 11.08.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Maramureş), Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Suceava), Moldova– bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Suceava, Neamț, Harghita şi Bacău) şi Trotuş– bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Harghita, Neamț, Bacău și Vrancea).

          Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava și Neamț.

          Harta cu codurile se anexează.

          Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

          În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

       Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră."

 

Intocmit,

Elena ANGHEL

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius MӐTREAŢӐ