Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 03.10.2019

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 03.10.2019

Ora: 21:30

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Vaslui, Galați.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Bârladului aferenți sectorului aval S.H. Bârlad

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 03.10.2019 ora 21:40 – 04.10.2019 ora 06:00

 

         Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Bârladului aferenți sectorului aval S.H. Bârlad, județele Vaslui și Galați.

 

             Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Jarăvăț.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA