Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 05.05.2017

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 05.05.2017

Ora: 14:40

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crișuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Arad și Hunedoara.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE

Bazine afectate:

Crișul Alb bazin superior amonte s.h. Vața de Jos și afluenții aferenți sectorului aval s.h. Vața de Jos – amonte s.h. Ineu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 05.05.2017 ora 14:50 – 05.05.2017 ora 24:00

 

COD GALBEN

            Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb bazin superior amonte s.h. Vața de Jos și afluenții aferenți sectorului aval s.h. Vața de Jos – amonte s.h. Ineu, județele Arad și Hunedoara.

                      In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri