Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 09.05.2018

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 09.05.2018

Ora: 17:30

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Timiș.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Afluenții de stânga ai râului Bega aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balint  

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 09.05.2018 ora 17:40 – 09.05.2018 ora 23:00

 

            Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe afluenții de stânga ai râului Bega aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balint, județul Timiș.

 

           Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată în bazinul superior și mijlociu al râului Gladna.

 

 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA

 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri