Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 11.03.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 11.03.2017

Ora: 18:00

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad. Sistemele de Gospodărire a Apelor: Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE

Bazine afectate:

Bârlad – bazin superior și afluenţi bazin mijlociu.

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 11.03.2017 ora 18:15 – 12.03.2017 ora 09:00

 

COD GALBEN

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior și afluenţi bazin mijlociu, judeţele: Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

           Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele răuri din bazinul superior al Bârladului.

 

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Nicolae Tudorache

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți