Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 21.02.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti

Ziua/luna/anul: 21.02.2017

Ora: 23:50

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa. Sistemele de Gospodărire a Apelor: Satu Mare şi Sălaj.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior și mijlociu, Crasna- bazin superior și mijlociu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 21.02.2017 ora 24:00 – 22.02.2017 ora 09:00

 

COD GALBEN

          Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior şi mijlociu, Crasna – bazin superior și mijlociu, judeţele Satu Mare şi Sălaj.

          

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Elena Turcescu

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri