Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 22.04.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 22.04.2017

Ora: 10:45

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Iaşi şi Vaslui.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE

Bazine afectate:

Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 22.04.2017 ora 11:00 – 22.04.2017 ora 22:00

 

COD GALBEN

          Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negreşti şi afluenţi bazin mijlociu aferenţi sectorului amonte S.H. Bârlad (judeţele Iaşi şi Vaslui).

 

           Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al Bârladului.

 

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

 

 

Intocmit,

Elena Anghel

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți