Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 26.01.2019

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 26.01.2019

Ora: 19:05

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Argeş-Vedea, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Argeş, Olt.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Vedea – bazin superior

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 26.01.2019 ora 19:15 – 27.01.2019 ora 09:00

             Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior amonte S.H. Văleni, judeţele Argeş şi Olt.

          Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior amonte S.H. Buzeşti.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

           Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

dr. Adrian APOSTOL

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri