Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 28.01.2019

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 28.01.2019

Ora: 11:50

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Argeş-Vedea, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Giurgiu.

 

FENOMENELE VIZATE:

Creşteri de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE ATENŢIE ca urmare a propagӑrii viiturilor formate anterior în amonte

Bazine afectate:

Neajlov – sector aferent S.H. Vadu Lat

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 28.01.2019 ora 12:00 – 28.01.2019 ora 24:00

         Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râul Neajlov, pe sectorul aval confluenţӑ cu râul Dâmbovnic – amonte confluenţӑ cu râul Ilfovӑţ, judeţul Giurgiu.

           Pe baza informaţiilor actuale, se prognozeazӑ pentru râul Neajlov - în secţiunea S.H. Vadu Lat un nivel maxim de 195 cm (cu 45 cm peste COTA DE ATENŢIE), în intervalul 28.01.2019 ora 16:00 – 28.01.2019 ora 19:00.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Elena ANGHEL

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri