Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 16.08.2017

Sursa: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor,  Bucureşti

Ziua/luna/anul:16.08.2017

Ora: 18:45

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă:Jiu, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici  cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Jiului aferenţi sectorului aval S.H. Sadu amonte S.H. Filiaşi

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 16.08.2017 ora 18:55 – 16.08.2017 ora 24:00

 

       Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Jiului aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Filiaşi, județul Gorj.

       Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Jaleş şi pe afluenţii mici ai Gilortului aferenţi sectorului aval S.H. Târgu Cărbuneşti.

 

        În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

     Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Ana BĂLĂNICĂ

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri