Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 29.09.2020

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 29.09.2020

Ora: 08:45

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Buzău - Ialomița, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna, Brașov, Prahova și Buzău.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin amonte S.H. Vălenii de Munte, Buzău – bazin amonte S.H. Nehoiu

 MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 29.09.2020 ora 08:55 – 29.09.2020 ora 14:00

COD GALBEN

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin amonte S.H. Vălenii de Munte, Buzău – bazin amonte S.H. Nehoiu, județele: Covasna, Brașov Prahova și Buzău.

           Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin amonte ac. Măneciu, Buzău – bazin amonte ac. Siriu.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Andreea DRAGOMIR

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri