Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 3 DIN 28.07.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul:28.07.2017

Ora: 01:10

Numărul mesajului: 3

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Dobrogea – Litoral, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Constanţa şi Tulcea.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici  cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din Dobrogea

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 28.07.2017 ora 01:30 – 28.07.2017 ora 12:00

 

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din Dobrogea, judeţele Constanţa şi Tulcea.

 

          Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 28.07.2017 ora 06:00 – 28.07.2017 ora 10:00 pe râurile din sudul şi estul judeţului Constanţa.

 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

          Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Cătălin HRISTEA

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți