Înapoi

ATENTIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 4 DIN 07.05.2017

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor,  BucureŞti

Ziua/luna/anul: 07.05.2017

Ora: 21:45

Numărul mesajului: 4

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Vâlcea şi Argeş.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE

Bazine afectate:

Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru –  Ac. Strejeşti

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 07.05.2017 ora 21:55 – 08.05.2017 ora 06:00

 

COD GALBEN

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – Ac. Strejeşti, judeţele Vâlcea şi Argeş.

          Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Pesceana.

          

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Otilia Baciu

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri