Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 7 DIN 05.01.2021

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 05.01.2021

Ora: 08:30

Numărul mesajului: 7

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crişuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bihor, Arad, Hunedoara.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

 

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos

 

 ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 05.01.2021 ora 08:40 – 05.01.2021 ora 16:00

 

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos, judeţele: Bihor, Arad, Hunedoara.

         

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

 

 

Intocmit,

Andreea TUDORACHE

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți