Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 7 DIN 13.05.2022

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 13.05.2022 

Ora: 20:00

Numărul mesajului: 7

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Alba, Hunedoara. 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Acmariu – amonte S.H. Brănișca

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 13.05.2022 ora 20:10 – 14.05.2022 ora 07:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Acmariu – amonte S.H. Brănișca, județele: Alba și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Vărmaga – bazin superior și mijlociu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA