Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 03.02.2020

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 03.02.2020

Ora: 09:50

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crișuri, Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bihor și Alba.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin superior amonte confluență cu râul Valea Roșie, Arieș – bazin superior amonte S.H. Câmpeni

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 03.02.2020 ora 10:00 – 03.02.2020 ora 22:00

COD PORTOCALIU

         Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpada, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin superior amonte confluență cu râul Valea Roșie, Arieș – bazin superior amonte S.H. Câmpeni, județele Bihor și Alba.

       Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Pietros, Arieș – bazin amonte S.H. Scărișoara.

             În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

          Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Dragomir Andreea

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă

 

 

 

 


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri