Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 04.02.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 04.02.2017

Ora: 10:50

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa. Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bistriţa-Năsăud

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE, creşteri artificiale de niveluri cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu datorită influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă.

Bazine afectate:

Someşul Mare

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 04.02.2017 ora 11:00 – 04.02.2017 ora 23:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe unele râuri din bazinul hidrografic Someşul Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud.

           Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul mijlociu al râului Someşul Mare, în intervalul 04.02.2017 ora 14:00 – 04.02.2017 ora 18:00.

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Otilia Baciu

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți