Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 09.03.2018

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 09.03.2018

Ora: 17:20

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Jiu, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Mehedinţi, Dolj.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu  depășiri ale COTELOR DE INUNDATIE

Bazine afectate:

Desnăţui – bazin superior amonte ac. Fântânele

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 09.03.2018 ora 17:30 – 10.03.2018 ora 12:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui – bazin superior amonte ac. Fântânele, judeţele Mehedinţi şi Dolj.

          Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic Terpeziţa.

 

           In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Adrian PURDEL

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri