Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 14.05.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 14.05.2017

Ora: 07:30

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut – Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Vaslui.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Elan – bazin superior şi mijlociu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 14.05.2017 ora 07:40 – 14.05.2017 ora 18:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior şi mijlociu, judeţul Vaslui.

 

          Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan.

 

           In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Elena Turcescu

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri