Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 16.05.2019

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 16.05.2019

Ora: 01:35

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă: Someş-Tisa, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Maramureş, Bistriţa Năsăud.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu  depășiri ale COTELOR DE PERICOL

 

Bazine afectate:

Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu

 

 

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 16.05.2019 ora 01:45 – 16.05.2019 ora 10:00

 

COD ROŞU

           Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu, județele: Maramureş, Bistriţa-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Someşul Mare (aval s.h.Nepos) şi Şieu (aval confluenţa cu Bistriţa).

 

 

                                      

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Adrian PURDEL

 

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri