Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 12 DIN 12.06.2019

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 12.06.2019

Ora: 22:20

Numărul mesajului: 12

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă: Someș-Tisa, Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bistrița-Năsăud, Mureș

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu   posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:

Șieu – bazin superior amonte S.H. Domnești, Budac, Lut (afluent al Mureșului) – bazin superior

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 12.06.2019 ora 22:30 – 13.06.2019 ora 08:00

 

COD ROŞU

            Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Șieu – bazin superior amonte S.H. Domnești, Budac, Lut (afluent al Mureșului) – bazin superior, județele Bistrița-Năsăud și Mureș.

 

            Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ardan, Șieu – bazinul superior amonte confluență cu râul Ardan, Lut – bazinul superior aferent județului Bistrița-Năsăud.

                            

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă