Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 14.03.2018

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 14.03.2018

Ora: 10:45

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna și Brașov

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie şi

creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:

Râul Negru – aval confluență râul Tărlung - amonte confluență râul Olt

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 14.03.2018 ora 10:55 – 14.03.2018 ora 18:00

COD ROŞU

            Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe Râul Negru – aval confluență râul Tărlung - amonte confluență râul Olt, judeţele Covasna și Brașov.

    

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Andreea Mihalcea

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri