Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 25.07.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 25.07.2017

Ora: 00:30

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Jiu, Sistemele de Gospodărire a Apelor:  Hunedoara, Gorj.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Bazine afectate:

Jiu – bazin superior amonte S.H. Sadu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 25.07.2017 ora 00:40 – 25.07.2017 ora 09:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic Jiu – bazin superior amonte S.H. Sadu, judeţele Hunedoara şi Gorj.

       Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Jiului, sector amonte S.H. Iscroni.

 

          In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Adrian Purdel

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți