Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 3 DIN 02.07.2020

Sursa: Institutul Național de Hidrologie Şi Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 02.07.2020

Ora: 17:45

Numărul mesajului: 3

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Caraș-Severin

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Bistra (afluent al râului Timiș)

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 02.07.2020 ora 17:55 – 02.07.2020 ora 24:00

COD PORTOCALIU

      Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra (afluent al râului Timiș), județul Caraș-Severin.

       Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin amonte S.H. Bucova, Bistra Mărului – bazin superior.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

           Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți