Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 4 DIN 27.09.2019

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 27.09.2019

Ora: 01:20

Numărul mesajului: 4

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negrești și afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Negrești

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 27.09.2019 ora 02:00 – 27.09.2019 ora 10:00

COD PORTOCALIU

            Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negrești și afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Negrești, județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

 

          Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenții Bârladului aferenți sectorului aval confluență cu râul Berheci.

 

           In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă