Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 5 DIN 13.06.2018

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 13.06.2018

Ora: 16:00

Numărul mesajului: 5

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Caraș-Severin, Timiș.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Timiș – sector aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și mijlociu, Caraș – bazin superior și mijlociu

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 13.06.2018 ora 16:10 – 13.06.2018 ora 18:00

 

COD PORTOCALIU

        Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș – sector aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și mijlociu, Caraș – bazin superior și mijlociu, județele Caraș-Severin și Timiș.

          Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Bistra Mărului, Sebeș și Bârzava – bazin superior.

 

        Notă: Începând cu ora 18:00 bazinele menționate anterior se vor afla sub avertizare cod portocaliu conform Avertizării hidrologice nr. 31 din 13.06.2018.

     In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă