Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 5 DIN 15.05.2019

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 15.05.2019

Ora: 22:20

Numărul mesajului: 5

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bistriţa Năsăud.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

 

Bazine afectate:

Someşul Mare – sector aferent aval s.h. Rodna – amonte s.h. Beclean

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 15.05.2019 ora 22:25 – 16.05.2019 ora 07:00

 

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureş – Someşul Mare – sector aferent aval s.h. Rodna – amonte s.h. Beclean, județul Bistriţa Năsăud.

 

 

 

           In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Adrian PURDEL

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri