Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 5 DIN 23.07.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  BucureŞti

Ziua/luna/anul: 23.07.2017

Ora: 21:30

Numărul mesajului: 5

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Sistemele de Gospodărire a Apelor:  Bistrița-Năsăud

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Bazine afectate:

Someșul Mare – bazin superior amonte S.H. Valea Mare

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 23.07.2017 ora 21:40 – 24.07.2017 ora 02:00

 

COD PORTOCALIU

            Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic Someșul Mare – bazin superior amonte S.H. Valea Mare, judeţul Bistrița-Năsăud.

       Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Maria.

 

            In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

MANOLACHE Andreea-Violeta

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă


Noutăți Noutăți