Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 6 DIN 10.07.2018

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 10.07.2018

Ora: 23:45

Numărul mesajului: 6

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Argeș - Vedea, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Argeș, Olt, Teleorman.

 

FENOMENELE VIZATE:

Creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

 

Bazine afectate:

Vedea – bazin superior amonte s.h. Văleni, Teleorman – bazin amonte s. h. Tătărăștii de Sus.

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 11.07.2018 ora 00:00 – 11.07.2018 ora 12:00

 

COD PORTOCALIU

          Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor produce în continuare creșteri de debite și niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior amonte s.h. Văleni, Teleorman – bazin amonte s. h. Tătărăștii de Sus, județele Argeș, Olt și Teleorman.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Ștefan Dumitru

 

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA