Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 6 DIN 28.07.2017

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul:28.07.2017

Ora: 07:50

Numărul mesajului: 6

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Dobrogea - Litoral, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Constanţa.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici  cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDATIE

Bazine afectate:

Râurile mici din judeţul Constanţa.

 AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

 

COD PORTOCALIU

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 28.07.2017 ora 08:00 – 28.07.2017 ora 14:00

 

          Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe râurile mici din judeţul Constanţa.

 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice: AgiCabul, Tibrin şi Albeşti.

 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

          Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

 

Intocmit,

Cătălin HRISTEA

 

Aprobat,

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA


Noutăți Noutăți