Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.11.2017 ora 07.00 – 19.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Someşul Mare, în scădere pe râurile din bazinele Tur, Someş (exceptând Someşul Mare) Crasna, Barcău, Crişuri, cursul superior al Prutului şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Mici creşteri izolate de niveluri şi debite s-au înregistrat şi pe unele râuri şi sectoare de râu din centrul, sudul şi estul ţării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, cursul mijlociu şi inferior al Jiului, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 01.08.2017 ora 07.00 – 02.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul superior al Prutului unde au fost în creştere prin propagare şi râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna, unde au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinul hidrografic Ialomița şi pe cele din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinul Jijiei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.