Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.10.2017 ora 07.00 – 17.10.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul inferior al Ialomiţei, unde au fost în uşoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile Bârzava, Buzău, Putna, cursul superior al Vișeului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bistrei, Nerei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului, Vedei, şi Argeşului inferior.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.04.2017 ora 07.00 – 03.04.2017 ora 07.00

Debitele au fost în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret (exceptând Bistrița și Bârladul) și râurile din Dobrogea, unde au fost în general staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Someșul Mare și Bistrița s-au înregistrat creșteri de debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Moravița, Jiu, Vedea, bazinul inferior al Oltului, bazinul superior al Argeșului, cursul superior și mijlociu al Ialomiței și cursurile superioare ale Jijiei și Bârladului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți