Caracterizarea starii raurilor în intervalul 25.05.2017 ora 07.00 – 26.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile superioare ale Crasnei, Barcăului şi Crişului Alb, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Repede şi Crişului Negru şi râurile din bazinul Prutului unde au fost în scădere uşoară, iar pe râurile din Dobrogea, Banat, din bazinele Bârladului şi Vedei şi pe cele din bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele au fost staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari pe cursurile inferioare ale râurilor Iza şi Bega  şi pe majoritatea râurilor din Dobrogea.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 20 din 25.05.2017
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.05.2017 ora 07.00 – 03.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vișeu, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Someşului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice  Crasna, Barcău, Bega, Bistriţa, bazinul inferior al Mureșului, bazinul superior și mijlociu al Timișului, cele din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someșului, Someșului Mic, Arieșului, Sucevei, Moldovei și Bistriței.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe Vişeu, cursurile superioare ale Someșului, Bistriței şi pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.    


Noutăți Noutăți