Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.05.2017 ora 07.00 – 03.05.2017 ora 07.00


Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vișeu, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Someşului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice  Crasna, Barcău, Bega, Bistriţa, bazinul inferior al Mureșului, bazinul superior și mijlociu al Timișului, cele din Dobrogea, unde au fost relativ staţionare.
Creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe căzute în interval s-au înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someșului, Someșului Mic, Arieșului, Sucevei, Moldovei și Bistriței.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe Vişeu, cursurile superioare ale Someșului, Bistriței şi pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.