Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.08.2018 ora 07.00 – 03.08.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general ȋn scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Lăpus, Crasna, Bega, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, cursurile inferioare ale râurilor: Barcău, Crişuri, Arieş, Vedea, Jijia, unii afluenţi ai Argeşului superior şi pe cursul superior şi inferior al Prutului unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Crișul Repede, Crișul Negru și pe unele râuri mici din bazinele mijlocii ale Someșului și Mureșului, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă, cu caracter torențial și însemnate cantitativ.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Motru şi unii afluenţi ai Argeşului superior, unde se situează sub normalele lunare, cu valori cuprinse intre 30-90% din acestea.
Se situează peste:
– COTELE DE ATENȚIE
râurile la stațiile hidrometrice: Prut – Rădăuți Prut  (290+51)-jud.BT, Dâmbovița – Dragomirești (200+37)-jud.IF și Ciric – Iași (170+24)-jud.IS.
În interval s-a situat peste COTA DE INUNDATIE râul Prut la s.h. Oroftiana  (470+4)-jud.BT.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și cinci ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.55 din 02.08.2018.