Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.08.2019 ora 07.00 – 22.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul Someșului și cursul superior al Oltului, unde au fost în scădere uşoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Teleajen, pe cursul inferior al Vedei și pe cursul superior al Ialomiței şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Bistra, Moraviţa, Caraș, Nera, Bârlad, pe cursul superior al Siretului, pe unii afluenți ai Someșului Mic (Lonea, Fizeș), Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Mureșului (Comlod, Iara, Vișa, Feernic, Domald, Secaș, Orăștie, Strei, Râul Mare, Râul Galben) şi pe afluenţii Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.03.2019 ora 07.00 – 04.03.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul Arieşului, cursul mijlociu al Mureşului (sectorul Ocna Mureş-Gelmar), cursurile inferioare ale Someşului, Crişului Negru, Crişului Alb şi Târnavelor unde au fost în creştere ca efect combinat al  cedării apei din stratul de zăpadă și propagării şi râurile din bazinul Bârladului unde au fost în scădere uşoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile Cibin, Suceava și pe cursul mijlociu al Siretului. 
Formațiunile de gheață (predominant gheaţă la mal) prezente izolat în bazinele superioare ale râurilor: Mureş, Olt, Lotru, Trotuş, Bistriţa şi Moldova s-au menținut fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.