Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.11.2017 ora 07.00 – 17.11.2017 ora 07.00

 
 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș și Crișuri, unde au fost în scădere. Pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Crişul Negru, Arieş, Ialomiţa, Buzău, bazinele inferioare ale Crișului Alb și Begăi, cursul mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Ialomiței și Bistriţei, pe cursul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.05.2017 ora 07.00 – 04.05.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Someșului Mic, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Repede și Arieșului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Mureșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei și Bârladului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Bistrița debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30–90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe Vişeu, Suceava, bazinul superior al Buzăului şi pe râurile din Dobrogea.
În interval a fost în emisă Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 03.05.2017.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.