Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.09.2019 ora 07.00 – 15.09.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând Iza, Vișeul, Someșul Mare, Crișurile și Bega, unde au fost în ușoară scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mici pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Bistra, Bârzava, Suceava,  Tazlău, Putna, Bârlad, Jijia, pe Siret, pe cursurile superioare ale Crasnei și Cernei, pe cursurile inferioare ale Timișului și Carașului, pe unii afluenți ai Someșului (Ilișua, Lonea, Fizeș), Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Mureșului (Iara, Vișa), Oltului superior și mijlociu (Râul Negru, Covasna, Ghimbăşel, Homorod, Breaza, Hârtibaciu) și Argeşului superior (Arefu, Vâlsan, R. Doamnei).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.08.2019 ora 07.00 – 04.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere, exceptând cursurile inferioare ale Turului, Barcăului, Crişului Negru, Crişului Alb şi Timişului, unde au fost în scădere uşoară.
Pe celelalte râuri debitele au fost relativ staţionare. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Someş, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Caraş, Nera, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna şi Buzău şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Moraviţa, afluenții Bârladului, pe Sitna și Jijia.
În interval s-au situat peste:
- COTA DE INUNDAŢIE râul Corbu la staţia hidrometrică Corbu de Sus (150+22)-jud.CT;
- COTA DE ATENŢIE râul Goleţ la staţia hidrometrică Goleţ (270+16)-jud.CS.
În interval au fost emise o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate şi 2 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 54 din 02.08.2019.