Caracterizarea starii raurilor în intervalul 22.09.2017 ora 07.00 – 23.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Lapuş, Crasna, Barcău, Bârzava, Cerna. Argeş, Tazlău, cursurile superioare ale Crişului Repede şi Begăi, bazinele  superioare şi mijlocii ale Ialomiţei şi Prahovei, bazinul mijlociu şi inferior al Bistriţei, bazinele mijlocii ale Crişului Negru, Crişului Alb, Oltului şi cursurile inferioare ale Izei, Turului, Sucevei şi Siretului, unde au fost în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jiului, Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Bega, Caraș, Nera, Jiu, Ialomiţa, Buzău, Bistriţa, în bazinele superioare ale Timișului, Oltului, Moldovei, pe Trotuşul mijlociu şi inferior și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Lotru, R. Doamnei, Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Tur – Negreşti Oaş (170+5)-jud. SM, Valea Rea – Huţa Certeze (170+1)-jud. SM şi  Sălăuţa – Romuli (80+12)-jud. BN.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE și cinci ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE PENTRU FENOMENE IMEDIATE.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.09.2017 ora 07.00 – 04.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând cursul mijlociu și inferior al Ialomiței, unde au fost în scădere și râurile din bazinele hidrografice Moravița, Vedea, Bârlad, cele din Doborgea, afluenții Prutului, cursurile inferioare ale Timișului, Bârzavei, cursurile mijlocii și inferioare ale Argeșului, Dâmboviței și Prutului, unde au fost relativ staționare.
Creșteri mai importante de niveluri și debite datorită precipitațiilor mai însemnate cantitativ căzute în interval sub formă de aversă s-au înregistrat pe unele râuri din bazinul hidrografic al Turului, bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și Buzăului.
În interval, s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Fântâna-Galbenă la sh. Stâna de Vale (50+8)-jud. BH.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Crișul Repede, Bistrița, Trotuș, bazinele superioare ale Turului, Someșului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișului Alb, Crișului Negru, Arieșului, Târnavelor, Begăi, Oltului, Argeșului, Ialomiței și Buzăului și mai mici pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
 

Noutăți Noutăți