Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.06.2020 ora 07.00 – 05.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Crișul Negru, Crișul Repede, bazinul superior și mijlociu al Someșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului și Prutului, bazinele inferioare ale Crasnei și Arieșului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, cele din Dobrogea, cele din bazinul inferior al Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-40% din mediile multianuale lunare, mai mari (40-90% din normalele lunare) în bazinele hidrografice Someș, Târnavele, Bârzava, Jiu, Vedea, Teleorman, Neajlov, Prahova, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și pe râurile din Dobrogea, pe cursul Mureşului, cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului și ale Argeșului și peste normalele lunare pe râurile din bazine hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Firiza, cursurile Siretului și Buzăului, cursul superior al Prutului, cursul inferior al Begăi. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.08.2019 ora 07.00 – 05.08.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vișeu, cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Lăpuș, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș (sector Săvârsin – Nădlac), Târnave, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Jiu, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Moldova, cursul mijlociu și inferior al Timișului, cursurile superioare ale Mureșului (sector Gălăoaia – Ocna Mureș) și Oltului (sector Micfalău-Podu Oltului), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat și pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și Argeșului inferior, respectiv cu caracter izolat şi pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Crişuri, Mureş (cu excepția Târnavei Mici), Olt (cu excepția Lotrului), Argeş, Ialomiţa, Trotuş, Putna şi Buzău, cursurile inferioare ale râurilor: Bega, Timiş, Bârzava, Moldova, cursurile superioare ale Caraşului, Nerei, Cernei, bazinul superior al Someșului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unii afluenți ai Bârladului, pe Sitna și Jijia.
În interval au fost emise 2 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
În interval s-au situat peste COTA DE INUNDAŢIE râul Topolog la staţia hidrometrică Saraiu (400+15)-jud.CT și peste COTA DE ATENŢIE râul Casimcea la staţia hidrometrică Cheia (150+5)-jud.CT.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri