Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.09.2017 ora 07.00 – 25.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Sucevei, Moldovei, bazinele inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. Pe râurile din bazinele Vedea, Bârlad, în bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crișuri, Arieș, Caraș, Suceava, Bistriţa, Putna, bazinele inferioare ale Crasnei și Begăi, bazinul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului.
În interval a fost emisă o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.09.2017 ora 07.00 – 05.09.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele inferioare ale Vișeului și Izei, bazinele superioare ale râurilor: Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Olt, Argeș, Ialomița, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinele Vedea, Neajlov, bazinul superior și mijlociu al Jiului, cursul mijlociu și inferior al Prutului, afluenții acestuia și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare. 
În interval, s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Fântâna-Galbenă la sh. Stâna de Vale (50+4)-jud. BH.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Crișuri, Teleorman, Bistrița, Trotuș, bazinele superioare ale Barcăului, Ialomiței și Buzăului, bazinele inferioare ale Crasnei și Jiului, pe unii afluenți ai Oltului și Argeșului și mai mici pe Râul Doamnei, cursul superior al Siretului, pe afluenții Bârladului și Prutului și pe unele râuri din bazinele Mureșului și Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți