Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.06.2020 ora 07.00 – 06.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Crişuri, Jiu, Vedea, Bârlad, şi bazinele inferioare ale Oltului, Argeşului şi Ialomiţei şi pe cele din Dobrogea unde au fost relativ staționare.
Pe râul Prut debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-40% din mediile multianuale lunare, mai mari (40-90% din normalele lunare) în bazinele hidrografice Someș, Târnavele, Bârzava, Jiu, Vedea, Teleorman, Neajlov, Prahova, Suceva, Moldova, Bistriţa, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și pe râurile din Dobrogea pe cursul Mureşului, cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului și ale Argeșului și peste normalele lunare pe râurile din bazine hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Firiza cursurile Siretului și Buzăului, cursul superior al Prutului, cursul inferior al Begăi. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.05.2020 ora 07.00 – 06.05.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Crasna, Mureș, cursul principal al Someșului, cursul inferior al Turului, Jiului, Oltețului, Vedei, Argeșului, Prahovei, Ialomiței, Moldovei, cursul mijlociu și inferior al Oltului, Buzăului, Siretului și cursul superior al Prutului care au fost în creștere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării. În bazinul hidrografic al Bistriței debitele au fost staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30 – 90% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, pe râul Motru și Călmățui și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Timiș, Caraș, Nera, Cerna, Siret, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Târnavelor și bazinul inferior al Bistriței.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri