Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 20.02.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru, Târnava Mică, Nera, Cerna, bazinul superior și inferior al Someșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Arieșului, Timișului și Carașului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vișeului, Izei, Târnavei Mari și Begăi, unde au fost în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursul inferior al Prutului.
Pe râurile din bazinul Bârladului, debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Lăpuș, Arieș, Jiu, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Prut, cursul Siretului, bazinul mijlociu și inferior al Buzăului, pe unii afluenţi ai Oltului (Cibin, Olăneşti, Govora, Topolog) și ai Prahovei (Doftana, Teleajen). 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) existente pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Lotrului, Moldovei, Bistriţei, Trotuș și afluenții Buzăului s-au menținut fără modificări importante. 
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureș –sector Toplița - Gălăoaia și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.07.2018 ora 07.00 – 06.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Prahovei și râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Crasna, Crișul Repede, Bega, Bârzava, Moravița și bazinul superior al Timișului, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnava Mică, Timiş, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Motru, Bârlad, pe afluenții Argeșului și pe afluenții Mureșului inferior, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Dâmboviţa – Dragomireşti (200+13)-jud.IF, Miletin - Hâlceni (250+5)-jud.IS, Topolog – Saraiu (300+40)-jud. CT și Casimcea – Cheia (150+80)-jud.CT. 
În interval au fost emise o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri