Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.09.2018 ora 07.00 – 19.09.2018 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursurile inferioare al Someșului și Mureșului (sector Acmariu – Radna), unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Bârlad, cursurile inferioare ale Moldovei și Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Moraviţa, Vedea, Prahova, Moldova, pe cursurile superioare ale Sucevei, Bistriţei și Trotuşului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului şi Prutului, pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) în bazinele hidrografice Bârlad și Jijia.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.07.2018 ora 07.00 – 06.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Prahovei și râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Crasna, Crișul Repede, Bega, Bârzava, Moravița și bazinul superior al Timișului, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnava Mică, Timiş, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Motru, Bârlad, pe afluenții Argeșului și pe afluenții Mureșului inferior, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Dâmboviţa – Dragomireşti (200+13)-jud.IF, Miletin - Hâlceni (250+5)-jud.IS, Topolog – Saraiu (300+40)-jud. CT și Casimcea – Cheia (150+80)-jud.CT. 
În interval au fost emise o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți