Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.11.2018 ora 07.00 – 18.11.2018 ora 07.00

 
Debitele au fost în general staţionare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului, cursurile inferioare ale Crișurilor și Mureșului (sector Radna – Nădlac), unde au fost în uşoară scădere și cursul inferior al Jiului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul superior al Sucevei, pe Moldova, pe cursul superior şi mijlociu al Trotuşului, cursul mijlociu al Siretului şi mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Moravița, Nera, Cerna, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi din bazinele hidrografice Crișul Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Crișul Alb (Bănești, Sighișoara), Mureș (Luț, Comlod, Vișa, Secaș, Râul Mare, Râul Galben), Jiu (Jaleş, Coşuştea), în bazinul superior al Argeşului (R. Doamnei, Vâlsan, Argeşel) şi în bazinul inferior al Bistriţei.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.07.2018 ora 07.00 – 06.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Prahovei și râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Crasna, Crișul Repede, Bega, Bârzava, Moravița și bazinul superior al Timișului, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnava Mică, Timiş, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Motru, Bârlad, pe afluenții Argeșului și pe afluenții Mureșului inferior, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Dâmboviţa – Dragomireşti (200+13)-jud.IF, Miletin - Hâlceni (250+5)-jud.IS, Topolog – Saraiu (300+40)-jud. CT și Casimcea – Cheia (150+80)-jud.CT. 
În interval au fost emise o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.

Noutăți Noutăți