Caracterizarea starii raurilor în intervalul 19.04.2019 ora 07.00 – 20.04.2019 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bașeu, Jijia, Bahlui, Putna, Buzău unde au fost în creștere datorită prcipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursul mijlociu și inferior al Siretului, pe cursurile inferioare ale Someșului și Crișului Repede și pe cursul superior al Prutului unde creșterile au fost mai însemnate.
Pe râurile din bazinele hidrografice Someșul Mic, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost în general staţionare.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Firiza, Suceava, Moldova, Tazlău, pe tot cursul Siretului, pe cursul Prutului Superior și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele Crasnei, Bârladului, Olt superior și mijlociu și Argeș superior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.09.2018 ora 07.00 – 06.09.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Moraviţa, Moldova, Bistriţa, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, bazinele superioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiţei, Oltului şi Sucevei, cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului şi Timişului şi cursurile inferioare ale Barcăului, Crişurilor, Bârzavei şi pe afluenţii Prutului, unde au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede, Arieș, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Jiu,  Vedea, Ialomiţa, Moldova, Bistriţa, pe cursul superior al Trotuşului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Mureșului, Begăi şi Siretului, pe cursul mijlociu al Buzăului, pe cursul Prutului, pe unii afluenţi ai Oltului şi Argeşului şi pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) pe Bârlad și pe afluenții Jijiei.
În interval s-au emis şase ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE şi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

Anunțuri Anunțuri