Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.11.2017 ora 07.00 – 22.11.2017 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului (sector Brǎnişca – Arad) unde au fost în uşoarǎ creştere datoritǎ precipitaţiilor cǎzute în interval şi propagǎrii.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someş, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare şi mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Lăpuş, Crişul Repede, Buzău, Trotuş, bazinele superioare ale Ialomiţei şi Bistriţei, bazinul inferior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.08.2017 ora 07.00 – 07.08.2017 ora 07.00

Debitele au fost în general în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinele mijlocii și inferioare ale Mureșului, Timișului, Jiului, Oltului (exceptând Lotru), Putnei, Rm. Sărat, Bârladului, cursurile Siretului și Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost staționare.
În interval s-au înregistrat scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din bazinele Siretului și Prutului datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial înregistrate.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele superioare ale Jiului, Ialomiței, Moldovei, Bistriței și Buzăului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe  unele râuri din bazinele hidrografice: Someș (Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Mureș (Comlod, Râul Alb, Vișa, Secaș, Râul Mare, Râul Galben), pe Crasna, Bistra, Bârzava şi pe cursurile superioare ale Siretului, Prutului și Jijiei.
În interval au fost emise 15 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.