Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.07.2022 ora 07.00 – 09.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând în partea a doua a intervalului râurile din vestul și nord – vestul țării unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă,  însemnate cantitativ, prognozate.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.04.2022 ora 07.00 – 08.04.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Caraș, Nera, Cerna si bazinele superioare ale Bârzavei și Buzăului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Târnave, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, Prut, bazinul superior al Mureșului, bazinul mijlociu și inferior al Buzăului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare, iar pe celelalte au fost în general în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30 – 80%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Crișul Negru, Crișul Alb, bazinul superior și mijlociu al Arieșului, bazinele superioare ale Târnavelor și Bistriței (afluent al Siretului) și sub 30% din normalele lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Rm. Sărat, Bârlad, Tazlău, afluenții din bazinul inferior al Jiului și afluenții din bazinul Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.